Kemoterapija je zelo revolucionarna metoda zdravljenja

Ena izmed najslabših stvari, ki se nam lahko pripetijo, so rakova obolenja. Rakovo obolenje na leto vzame življenje mnogih ljudi in je zelo nevaren, v kolikor ga zaznamo pozno. Statistika pravi, da v življenju z rakovim obolenjem zboli eden izmed treh ljudi. Pri moških gre za najpogostejšo obliko raka, rak na prostati, pri ženskah pa rak na dojkah. 

Ker je to tako huda bolezen, obstaja nekaj načinov zdravljenja. En izmet teh načinov je tudi kemoterapija. Pri kemoterapiji gre za zdravljenje z močnimi zdravili in pa tudi infuzijami. Za uspešno kemoterapijo je potrebno nekaj ciklov. Ti cikli se izvajajo običajno na tri tedne. To pa zato, da se lahko v umestnem času obnovijo zdrave celice, saj kemoterapija deluje tako, da uničuje rakave celice. 

Kemoterapija je zelo revolucionarna metoda zdravljenja

Pred začetkom, oziroma odobritvijo zdravljenja s kemoterapijo je potrebno bolnika dobro pregledati. Kemoterapija je lahko zelo naporna za človekovo telo, oziroma telesno sposobnost, tako da se pred začetkom zdravljenja preveri bolnikovo duševno in telesno zdravje, delovanje ledvic, jeter, telesno težo in tako dalje. 

Zelo pomembno je, da imamo dobro ohranjene ledvice, za proces kemoterapije. V kolikor imamo ledvice v slabšem stanju, se vnos zdravil temu primerno spremeni, oziroma prilagodi. 

Kemoterapija pa se navadno kombinira še z drugimi zdravljenji oziroma terapijami, saj je to najbolj primerno. Po kemoterapiji, oziroma po vsakem ciklu, pa pacient ostane še nekaj časa na opazovanju. To pa je nujno potrebno, saj se je potrebno prepričati, da zdravnik vidi, ali je pacientovo telo dobro odreagiralo z zdravili. V kolikor se ni, je potrebno hitro ukrepanje in pa menjava zdravil. 

Zdravila pa pacient prejema tudi ko gre domov in preneha s ciklom. Ta zdravila seveda dobi na nujen recept, saj se tako močnih zdravil ne bi moralo dobiti kar tako.  

Kemoterapija je torej zelo revolucionarna metoda zdravljenja rakavih obolenj. Pred odkritjem tega, je bilo veliko več smrtnih žrtev, ko je šlo za bolezen z rakom, danes pa se je to število na srečo zmanjšalo.