Lahko le rečem, da so mi kompresijske nogavice pomagale

Tako zelo sem čakala upokojitev, da se bom lahko vsak dan sprehajala in tako skrbela za zdravje, potem pa so me začele boleti noge. Prijateljica mi je svetovala kompresijske nogavice, a je nisem poslušala, še kar sem mislila, da bodo bolečine minile.

Še vedno sem hodila vsak, da na dolge sprehode, ker sem bila prepričana, da je to za moje zdravje pomembno. Bila sem res čisto brez kondicije, prav žalostna sem bila, da je moje telo že tako utrujeno. Ko sem na sprehodu srečevala isto stare ženske, so vse šle veliko hitreje in lažje. Vedela sem, da tako ne bo šlo nikamor, samo sebi škodujem, tako sem si kupila kompresijske nogavice in skrajšala sprehode. 

Rekla sem si, da bom začela počasi in tako bom počasi napredovala. In res je bilo tako. Ko sem nosila kompresijske nogavice, so me noge bolele veliko manj kot pa prej. Bila sem res zadovoljna, ko so moji sprehodi postali užitek. Sedaj poznam občutek, kako nekateri uživajo na sprehodih brez bolečin, jaz tega prej nisem poznala, dokler nisem začela nositi kompresijske nogavice. Ko pridem domov in grem počivat, jih vedno slečem, da se noge spočijejo. 

To je moj recept, če vas bolijo noge in si vseeno želite sprehodov. Danes lahko kupite kompresijske nogavice skoraj povsod, ko prodajajo nogavice ali pa v lekarni. Posvetujete se, katere kupiti, kajti so različno močne in jaz vam predlagam, da začnete z malo nežnejšimi, ker če si boste že prvič kupile tiste najbolj goste, vas bodo mogoče preveč stisnile, ali pa jih ne boste mogle obleči. 

Sama nosim 70 den kompresijske nogavice, te mi najbolj odgovarjajo, lahko si jih oblečem in ne stisnejo me preveč, v njih se še vedno počutim udobno. Moji sprehodi so sedaj postali čisti užitek in končno živim tako, kot sem si želela.