Otroške sobe naj bodo živahnih barv

Otroške sobe so posebno področje pri opremljanju stanovanja. Tu se morate zavedati, da ne izbirate sobe zase, ki bi bila všeč samo vam. Pomisliti morate tudi na otroka in mu izbrati sobo, v kateri se bo čim bolje počutil. Kasneje, ko bo že večji, pa seveda tudi njega vprašamo, katera otroška soba mu je všeč. Mi pa se bolj osredotočimo na funkcionalnost. Pri izbiri otroške sobe smo pozorni tudi na to, da izberemo tako, ki bo otroku ustrezala tudi kasneje, ko bo že prestopil šolski prag.

Zakaj je pomembno, da izberete otroško sobo živahnih barv? Predvsem za to, ker so takšni tudi vaši otroci – živahni in igrivi. Včasih so že kar malo preveč razposajeni. Nismo mnenja, da bi morala biti otroška soba kričečih barv. Verjetno je tudi vam znan občutek, ko postanemo razdražljivi ali celo nervozni, ko se znajdemo v prostoru, ki je pretirano kričečih barv? Seveda je lahko otroška soba tudi bele barve ali pa v pastelnih barvah. Pomembno je le, da poskrbimo, da so nekateri elementi bolj intenzivnih barv. Otroško sobo zelo lepo popestrijo tudi poslikave z otroškimi motivi, ki so mnogokrat povzeti po junakih iz pravljic in risank. Otroci se jih zelo razveselijo. Obenem pa tudi burijo njihovo domišljijo. Spodbudijo jih k poslušanju in kasneje k branju pravljic in knjig. Otroci imajo zelo radi tudi plezalne stene in površino, ki je namenjena risanju.

Kako veste, da ste za vašega otroka izbrali pravo otroško sobo? Prav gotovo boste opazili, da je otrok vesel, ko vstopi vanjo in se takoj prične igrati. Igra ga tako prevzame, da se vanjo popolnoma zatopi. Le s težavo se loči od svojih igrač in zapusti svoj mali raj, da gre na primer na kosilo. Otroci po navadi zelo dobro čutijo, če se v nekem prostoru dobro počutijo.