Spomladanske alergije so že tukaj

Osebnemu trenerju gredo njegove spomladanske alergije so res na živce. Vsakič, ko se začenja pomlad, se sooča s kihanjem in zamašenim nosom in če ne bi imel cel kup pripravkov, tako domačih, kot iz lekarne bi komaj preživel. Zadnjič sem imela trening in ubogi revež je že kihal in smrkal. Prav smilil se mi je. Vmes je moral prav do lekarne, ker ni mogel več. Niti ni pričakoval, da ga bodo že sedaj alergije napadle, ker je komaj februar. Še meni je bilo čudno. Tile letni časi so čisto nepredvidljivi, sploh ne vem več kdaj se kaj začne. 

Spomladanske alergije sredi februarja so res že popolnoma mimo urnika. Ampak če je res tako, potem ni druge kakor, da se navadimo. Upam le, da to ne pomeni, da se bo poletje začelo že maja in bo do avgusta že vsega konec. Prav pogrešam čas, ko so bili letni časi smiselno razporejeni. Pa še poletja niso bila tako vroča, kakor so sedaj in sem lahko več stvari delala zunaj. Sedaj se pa v vročinskih valih samo zaprem v hišo in me ni ven do večera. No, vsaj alergije me ne mučijo tako kot nekaterih. Tega si res ne predstavljam. Morda na začetku malce kiham, ampak se tudi to zelo hitro uredi. Morda so kakšne alergije tudi pri meni prisotne, ampak tako malo, da mine brez težav.

Kakšen teden malce več kiham potem se pa umiri. Mi pa vsaj sinuse zelo dobro očisti vse skupaj, kar je tudi dobro. Neverjetno, kako mi tisto kihanje vedno vse očisti in imam potem še zelo dolgo časa, občutek, da imam nos čisto prazen. Res odličen občutek, ko sem počutiš zdrav. Ravno dva dni nazaj sem tudi jaz začela kihati in prav ni se ustavilo. Naslednji dan sem imela mnogo bolj lahkotno dihanje. Včasih lahko kašne manjše alergije, če so to seveda, naredijo tudi kaj dobrega.