Toplotna črpalka se s finančnega vidika definitivno splača

Že kar nekaj časa z družino razmišljamo, ali bi bila investicija v toplotno črpalko dobra izbira. Ker stroški ogrevanja, tako stanovanja, kot tudi vode, naraščajo, pa smo bili že skoraj da povsem prepričani, da bi se nam toplotna črpalka lahko še kako splačala. Zato pa smo se pogovorili z nekaterimi prijatelji, za katere smo vedeli, da so lastniki toplotne črpalke.

Tako pa smo preko raznih pogovorov z prijatelji ugotovili, da so se prav vsi strinjali, da je bila investicija v toplotno črpalko odlična ideja, saj so prihranili ogromno denarja, ko so se jim zmanjšali mesečni stroški za ogrevanje vode in stanovanja.

To pa predvsem zato, ker je toplotna črpalka odličen primer energetske učinkovitosti, kjer lahko iz enega kilovata elektrike, naredimo več kilovatov energije, ki nas bo nato ogrevala. To pa nato tudi privede do tega, da lahko s toplotno črpalko ustvarimo profit, saj bomo v nekaj letih pokrili vse stroške za toplotno črpalko, nato pa se bomo z zmanjšanimi stroški znašli celo v profitu.

Toplotna črpalka se s finančnega vidika definitivno splača

Po spoznavanju vseh teh dejstev, pa smo bili že sto procentno prepričani, da bo toplotna črpalka res pametna investicija. Čakala pa nas je še ena odločitev in sicer, za kakšno vrsto toplotne črpalke se bomo odločili. Toplotna črpalka pa lahko deluje na več različnih načinov, kot so na primer, da toploto črpa iz tal, torej iz zemlje, ali pa iz zraka in vode okolice. Glede na to, da ima zemlja nekoliko najbolj konstantno temperaturo skozi celotno leto, pa smo se odločili, da bomo kar kupili toplotno črpalko, ki črpa toploto iz zemlje, saj se nam je zdela ta še najbolj učinkovita.

Sedaj pa smo že nekaj let lastniki toplotne črpalke, ter moramo reči, da je toplotna črpalka dosegla vsa pričakovanja, ki smo jih imeli. Sedaj smo prihranili vse skupaj že kar nekaj denarja, saj imamo res nižje stroške, kot so nam povedali ostali.