Treking čevlji in moj vsakdanji tek

Prišla sem v leta, ko sem se svojega teka še samo spominjala, na kar so mi prijateljice za 40 rojstni dan kupile prekrasno darilo in to so bili treking čevlji, ki so mi spremenili moj dnevni ritual. Ko so mi dale darilo, sem jim morala obljubiti, da jih bom začela uporabljati in da je čas, da dam nekaj nase in da ne živim samo za druge.

Takrat sem se nasmejala, ker sem vedela, da bodo treking čevlji ostali doma na polici, ker enostavno ne bom naredila nič. Potem pa sem naslednji dan srečala znanko, ki me ni hotela užaliti, pa me je pošteno, ker mi je rekla, da sem videti nekam tako velika. Takoj sem vedela v čem je problem, ker se z njo nisem videla več let in takrat sem imela 15 kilogramov manj. Vedela sem, da sem sedaj premočna. Ko sem prišla domov, so bili v kotu treking čevlji, ki so me spomnili na besede prijateljic. 

Še isti trenutek sem jih obula in ker nisem mogla iti teči sama, sem z seboj vzela sina in sva šla. Tekla sva pol ure, bolj počasi, nič se nisem preveč naprezala, nisem se niti hotela, kajti dovolj mi je bilo, da so treking čevlji bili na mojih stopalih in da sem se spravila teči, kajti če bi ta dan tekla prehitro bi me naslednji dan minilo. Obljubila sem si, da bom tekla vsak drugi dan. Tokrat sem prav čutila, da je pravi trenutek in da so treking čevlji prišli prav tako v pravem trenutku, čutila sem voljo in ker se dobro poznam, sem čutila spet tisti moj znani adrenalin, ki ga poznam, da ne odneham. 

Sedaj že nekaj časa tečem vsak drugi dan. Prva dva tedna sta bila mučna, ni mi bilo prijetno, vedno je bil tek napor, ker pa so bili treking čevlji res kvalitetni, me niso začela boleti kolena in prebrodila sem ta dva naporna tedna. Vse je prišlo ob pravem času, si rečem sedaj, ko premišljujem za nazaj, moj rojstni dan, treking čevlji in znanka, ki mi je odprla oči.