Zelo lepa keramika v restavraciji

Prečudovita keramika, ki je krasila tla, mi je dajala prav posebno inspiracijo za delo. Bila sem namreč v prijetni restavraciji, ki je bila blizu moje službe. Odločila, sem se, da bom delo odpravljala od tam in ne v pisarni, ker sem potrebovala drugo okolje. Napisati sem morala kar nekaj člankov, in če bi bila v pisarni, bi me vsake pol ure zagotovo nekdo zmotil. Običajno sem tega navajena in mi je čisti vseeno, ampak danes sem se odločila, da se bom raje popolnoma fokusirala na članke.

Ko sem vstopila v restavracijo, sem prvič dejansko opazila tla, ki so bila tam. Niti nisem vedela, da je tam keramika, pa sem bila večkrat tam. Še manj sem pa bila pozorna, da je v resnici tam zelo lepa keramika, ki bi lahko bila tudi stenska dek zdaj. 

Zelo lepa keramika v restavraciji

Ko je prišel natakar, sem ga najprej vprašala, koliko moram najmanj zapraviti, da sem lahko štiri ure za to mizo, preden bo moteče. In mi je povedal, da načeloma ni problem, če so druge mize prazne. Če bi se zgodilo, da bi bile vse mize zasedene, bi bilo pa dobro, da bi si naročila vsaj kakšen manjši prigrizek. Ampak glede na to, da je petek, menda da ne pričakujejo, da se bodo vse mize zasedle pred večerom, ker se še skoraj nikoli niso v tem času. 

V vsakem primeru sem si mislila naročiti kosilo malce kasneje tako, da je bil čisto zadovoljen, ko je to slišal. Usedla sem se v najbolj skrito mizo ob oknu in si pripravila stvari za delo. Ravno tam je keramika prišla še bolje do izraza.