Domiselne in nenavadne tende

Ena izmed posebnosti tend je prav v tem, da lahko izbiramo med zelo različnimi modeli, te pa lahko nadalje še natančneje prilagodimo lastnim željam in potrebam. Kljub temu, da so tende v osnovi namenjene le zasenčenju zunanjih prostorov, jih lahko uporabimo še za marsikaj drugega, z nekaj kreativnosti pa lahko z njimi pričaramo povsem unikatne arhitekturne domislice.

Zakaj bi tende prekrivale le zunanje prostore? Z nekaj domišljije jih lahko uporabimo tudi za notranje prostore. S tem ustvarimo praktično premično streho, s katero lahko v sončnih dneh v prostor spustimo sonce in svež zrak, v slabšem vremenu pa služi kot zaščita pred vremenskimi vplivi. Na ta način lahko oblikujemo neopazen prehod med notranjostjo in teraso, lahko pa s tendo odpremo le veliko okno iz sicer zaprtega prostora. Seveda se moramo najprej prepričati, da so tende izdelane iz vodoodpornih in nepropustnih materialov, prav tako mora biti montaža opravljena premišljeno in natančno.

S samostoječimi tendami lahko ustvarimo povsem samostojen objekt, odmaknjen kotiček, ki je kot nalašč za celo vrsto dejavnosti. Mobilen senčen kotiček je v poletnih dneh seveda nepogrešljiv prostor za umik s sonca, vedno pa lahko služi kot prostor za popoldansko lenarjenje ali pogovor. S samostoječimi tendami lahko oblikujemo celo garažo za avto!

Ena izmed najbolj priljubljenih domislic za uporabo tend pa je pokriti bazen. Tende namestimo tako, da prekrivajo bazen, kar omogoča uživanje v osvežujoči vodi v vseh vremenskih razmerah. Potrebujemo le nekaj kreativnosti in pravi načrt, pa že imamo svoj lasten pokriti bazen kar doma. Poleg tega tende ščitijo bazen pred odpadlim listjem in drugimi vsiljivci, kar je vedno dobrodošlo.

Ne glede na to, kako tende uporabimo, bodo te služile svojemu namenu in omogočile brezskrbno preživljanje sončnih ali deževnih dni. Tende dopuščajo veliko mero prilagodljivosti, tako da je edina omejitev le vaša domišljija!